25 november 2014


03 november 2014
Skuffende sæsonafslutning for Jesper Bisted

Det blev en meget skuffende afslutning på sæsonen, som Jesper Bisted fik, da Bisted Motorsport var til start ved Danboring Rally Denmark. Efter en god indsats fredag aften måtte mandskabet med den grønne og hvide Suzuki Swift Maxi 1600 opgive at fortsætte lørdag morgen.

”Vi havde flere problemer med bilen fredag aften,” fortæller Jesper Bisted. ”Vi havde fået nogle nye bremseklodser til bilen til dette her løb, og dem kørte vi med på de tre første hastighedsprøver, og de duede bare ikke. Vi skiftede dem så til den gamle type af bremseklodser før de to sidste hastighedsprøver fredag aften.”

Men selv om bremseklodserne virkede bedre, var alting ikke perfekt.

”På den sidste hastighedsprøve kom bilen med en meget metallisk lyd, når jeg slap gassen. Vi troede, at det igen var bremserne, som gav problemet, men vi fandt så ud af, at det var gearkassen,” siger Jesper Bisted.

”Det var kron- og spidshjulet, som havde tabt to tænder.To af mine mekanikerne fik skilt gearkassen ad og samlet den. Det viste sig så, at gearkassen låste i førstegearet og bakgearet, og på det tidspunkt havde vi kun en halv time mere at gøre med og kunne ikke nå ad adskille gearkassen igen, så vi valgte at stoppe. Det var trælst. Mine mekanikere gjorde, hvad de kunne, men det er desværre det, der sker, når man er træt.”

Jesper Bisted havde ellers muligheden for at kunne rykke frem i tabellen i Tunet National, men måtte nøjes med en bronzemedalje i Danmarksmesterskabet. Til gengæld kunne han for tredje år i træk få hængt en guldmedalje om halsen som vinder af DASU Cuppen i klasse 7.

Bisted Motorsport


27 oktober 2014
Jesper Bisted er klar til finalen

Årets sidste rally står for døren for Jesper Bisted. Rallykøreren fra Oens ved Horsens starter i næste weekend i det internationale Danboring Rally Denmark ved Kjellerup, hvor selve løbet allerede starter fredag aften med fem hastighedsprøver i bælgravendes mørke.

”Det glæder jeg mig til, og det passer mig rigtig fint, at vi skal køre rally i mørke, for nogle gange synes jeg, at det er nemmere, for så holder man kun øje med vejen,” siger Jesper Bisted, som denne gang genoptager samarbejdet med Karsten Isaksen.

”Jeg har kørt et DM-rally sammen med Karsten i år. Det var i Hobro, og det gik rigtig godt. Han har så ikke siden haft mulighed for at kunne deltage, men det kan han så denne her gang.”

Det er snart to måneder siden, at Jesper Bisted sidst var til start i et DM-rally, men formen er blevet holdt ved lige med bl.a. start i et minirally. ”Vi vandt vores klasse og blev treere generelt, så der er fart i os og bilen,” siger han.

Jesper Bisted har allerede sikret sig årets første medalje, da han har vundet DASU Cuppen i klasse 7 for tredje gang, men en mere er på vej ved Danboring Rally Denmark.

”Vi er på tredjepladsen sammenlagt i Tunet National. Bronzen er sikret, men der er stadig mulighed for en sølvmedalje, som Jesper og Marc Troels-Smith ligger til,” siger Jesper Bisted.

”Vi vil ikke køre med hovedet under armen. Hvis de kommer i mål, er de så godt som sikre på sølvet, men der skal ikke være nogen tvivl om, at vi vil slå dem. Vi skal vinde vores klasse, men vi vil ikke satse alt. Det vil vi ikke.”

Bisted Motorsport


21 september 2014
Top 3-resultat for Bisted: ”Det havde jeg ikke regnet med”

Jesper Bisted scorede et topresultat, da han lørdag kørte rally på hjemmebane. I Bygholm Landbrugsskole Mini Rally blev det dels til en klassesejr, dels en førsteplads i klassen for køreren, som stillede til start sammen med Finn Thomsen.

”Det havde jeg ikke regnet med,” siger rallykøreren fra Oens. ”Mit mål var at komme i top 10, for deltagerlisten talte både en række DM-kørere fra firhjulstrækkerklassen og udlændinge i WRC-biler. På papiret skulle de være os overlegne, men det lykkedes Finn og jeg at slå de fleste af dem.”

Bygholm Landbrugsskole Mini Rally var det andet rally indenfor to uger for Jesper Bisted, der fik et godt resultat ved DM-rallyet i Odder, og det gav ham en god ballast.

”Jeg kørte DM-rally for fjorten dage siden, og det at køre tit giver meget i det lange løb,” siger Jesper Bisted.

”På den første prøve kørte vi syvendehurtigste tid generelt, selv om vi ikke følte at det gik stærkt, og så pressede jeg bilen – og mig selv. På den næste prøve forsøgte jeg at trække min nedbremsning fem meter senere end ellers, og så røg vi ud på en mark. Der skete ikke noget. Men vi kunne heldigvis fortsætte.”

Efter midtvejspausen i løbet var Jesper Bisted på tredjepladsen generelt, men blev presset, og det fik ham til at sætte tempoet op.

”Der var en konkurrent, som kom lidt for tæt på, og det forsøgte Finn og jeg at gøre noget ved,” siger Jesper Bisted. ”På den næstsidste hastighedsprøve var vi næsthurtigst. Og det var vi faktisk ganske godt tilfredse med. Det var nemlig en grusprøve, og vi havde faktisk kun forhjulstræk at gøre godt med.”

Foto: Viggo Johansen
Bisted Motorsport


09 september 2014
Tredje titel i træk for Jesper Bisted

Selv om han endnu ikke har fået medaljen, så har Jesper Bisted allerede sikret sig sin tredje rallytitel i træk. Efter lørdagens Stilo Rally Odder 2014 havde rallykøreren fra Oens ved Horsens nemlig sikret sig så mange point, at han er sikker på at vinde DASU Cuppen i klasse 7. Ligesom han gjorde det i 2012. Og 2013.

”Det er tredje gang i træk, at jeg vinder titlen, og denne her gang er det sammen med Arly Larsen, som jeg kørte mit andet DM-rally sammen med. Det fungerede rigtig godt,” siger Jesper Bisted.

Stilo Rally Odder 2014 blev et rigtig godt rally for Bisted Motorsport, som for fjerde gang ud af fem løb var bedst i klassen.

”Jeg vandt klasse 7 og blev nummer syv generelt, og det er det bedste resultat, jeg har lavet,” siger Jesper Bisted, som ikke oplevede de store udfordringer undervejs.

”Der var slet ingen problemer med bilen. Der var godt nok en skærm, der blev lidt beskadiget, men på de sidste fire prøver skulle vi prøve at køre lidt forsigtigt, fordi vi var rimeligt godt foran, men så kørte vi ind i en kantmarkering og ødelagde en skærm.”

Bisted Motorsport


04 september 2014
Et hattrick af rallytitler er muligt for Jesper Bisted.
Jesper Bisted har mulighed for at sikre sig sit tredje rallymesterskab i træk, når han lørdag stiller til start i årets Stilo Rally Odder, der er femte og næstsidste afdeling af årets Danmarksmesterskab.

”Hvis jeg vinder denne her gang, så har jeg vundet DASU Cuppen i klasse 7 for tredje gang i træk, så det er naturligvis den målsætning, vi har,” siger rallykøreren fra Oens ved Horsens. ”Målsætningen er at vinde klasse 7 i løbet, og så går vi ellers efter at blive nummer tre i divisionen Tunet National.”

Jesper Bisted har i år deltaget med forskellige andenkørere, men ved det kommende Stilo Rally Odder genoptager han det samarbejde, han indledte med sjællandske Arly Larsen ved forrige DM-afdeling.

”Jeg har lavet en aftale med Arly for resten af året,” siger Jesper Bisted. ”Arly ringede til mig og spurgte, om jeg havde fundet en andenkører og han gav selv udtryk for, at han gerne vil køre sammen med mig igen. Det gik jo fint ved sidste løb på Sjælland, så det er et samarbejde, jeg frem til at fortsætte denne her gang.”

Det kommende DM-rally er i sin opbygning meget anderledes end de hidtidige mesterskabsløb, der er blevet afviklet i år, idet Stilo Rally Odder afvikles efter det såkaldte kompaktformat, hvor deltagerne lørdag formiddag foretager notegennemkørsel og lørdag eftermiddag kører selve løbet.

”Jeg er lidt spændt på, hvordan det kommer til at blive med den kompakte afvikling, for jeg er lidt bange for, at man mister noget af det sociale, fordi der simpelthen ikke er tid til det,” siger Jesper Bisted. ”Til gengæld tror jeg, at prøverne er rigtig fine, og dem glæder jeg mig til.”

Bisted Motorsport


10 august 2014
Jesper Bisted tog klassesejr i Fårvang

Jesper Bisted fik det, han kom efter, da han fredag aften var draget til Fårvang for at deltage i det store rallysprint, som traditionelt skyder anden sæsonhalvdel i gang. Rallykøreren fra Oens vandt nemlig atter sin klasse.

”Det gik rigtig godt. Vi havde en god kamp med Kim Madsen, som vi vandt over, og det var fint, men det var også meget tæt. Kun syv tiendedele havde vi i forspring, og det var faktisk alt for tæt,” siger Jesper Bisted. ”Vi vandt klassen, og det var det, det handlede om, og det, vi kom for.”

Kampen mellem Jesper Bisted og Kim Madsen var virkelig tæt. I første heat slog køreren i den grønne og hvide Suzuki Swift Maxi 1600 ham med to tiendedele af et sekund. I andet heat blev det til et plus på halvandet sekund, mens tredje og sidste heat i den ordinære konkurrence udløste et nederlag på trekvart sekund.

”Det var sjovt, men det har også været ekstremt glat at køre på hastighedsprøven,” fortæller Jesper Bisted om aftenens strabadser.

”I første heat understyrede bilen, så vi var nødt til at justere undervognen på den, og det burde vi måske have gjort fra starten af, for vi havde oplevet det samme problem ved rallysprintet i Horsens. Men vi vandt, og det var det vigtigste.”

Bisted Motorsport


06 august 2014
Jesper Bisted: ”Det gælder bare om at vinde”

Sommerferien er snart ved at være slut. I hvert fald den rent motorsportsmæssige del af den, for på fredag skal Jesper Bisted atter i aktion. Den aften krænger rallykøreren fra Oens atter sin sorte kørerdragt op over skuldrene og spænder sig fast i sin hvide og grønne Suzuki Swift Maxi 1600, og så går det løs.

”Så gælder det årets udgave af rallysprintet i Fårvang,” siger Jesper Bisted med et smil på læben. ”Det er et virkelig sjovt løb, simpelthen fordi der er så mange mennesker, der er til stede. De sørger for en fantastisk kulisse rundt om rallysprintbanen.”

Rallysprintet i Fårvang afvikles i to dele. Der er en indledende konkurrence, hvor alle deltagerne skal ud i tre heats, og resultatet herfra bestemmer ikke blot klasseresultaterne, men også hvilke tyve kørere, som kommer i den afsluttende finale, hvor der kæmpes alle mod alle.

”Jeg skulle gerne i finalen, og jeg skulle også gerne vinde min klasse,” siger Jesper Bisted. ”Jeg har ikke et præcist overblik over, hvem jeg skal konkurrere mod i min klasse, men jeg skal vinde klassen. Jeg skal tro på det.”

”Det er tredje gang, at jeg starter med Suzukien i Fårvang, så den lille bil kan også godt finde rundt på prøven, selv om den måske ikke er verdens fedeste. Men det er sjovt, fordi der er så mange publikummer. Der er en god stemning, og hvis man undgår at ramme paller, betonklodser og containere, så skal det nok gå.”


23 juni 2014
Tredje klassesejr til Jesper Bisted

Jesper Bisted kom et skridt tættere på at genvinde sit DASU-mesterskab i rallysportens klasse 7, da han i weekenden var til start i Peugeot Rally, der blev kørt på de vestsjællandske veje. Sammen med Arly Larsen lykkedes det ham nemlig for tredje gang i år at vinde klassen for tunet national-biler op til 1600 cm3, og han kunne dermed ikke blot forsvare sin føring, men også udbygge forspringet.

Men sæsonens tredje klassesejr skulle der kæmpes for.

”Vi kom lidt dårligt fra start, fordi vi havde valgt nogle forkerte bagdæk til bilen, så på de tre første hastighedsprøver virkede det nærmest som om, at det var en baghjulstrækker, for den kurede rundt med bagenden,” fortæller Jesper Bisted. Men med de rigtige bagdæk på den hvide og grønne Suzuki Swift Maxi 1600 gik det fremad.

”På et tidspunkt var vi godt og vel 20 sekunder efter Rasmus Sørensen, der var vores værste konkurrent i klassen, men det besluttede vi os for, at vi skulle indhente. Og det gjorde vi. Vi vandt med fem sekunder.”

Udover klassesejren blev det til en generel niendeplads og en placering som tredjebedste mandskab i Tunet National – den position, som Jesper Bisted også holder i kampen om Danmarksmesterskabet.

Ved Peugeot Rally havde Jesper Bisted for første gang Arly Larsen med som co-driver, og samarbejdet forløb perfekt.

”Det var rigtigt fint at have Arly med,” siger Jesper Bisted. ”Vi har haft det sjovt, og det har fungeret ude på prøverne også, så det har været rigtig godt.”
Bisted Motorsport


10 juni 2014
Jesper Bisted fik god opvarmning til næste DM-rally

Når fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally skal køres ved Slagelse den 20.-21. juni, føler Jesper Bisted sig i topform. Rallykørerens deltagelse i det store rallysprint, som Rygmarvsbrokforeningen afviklede i Horsens pinselørdag, forløb nemlig over al forventning.

”Det rallysprint er forløbet rigtig godt, ja, faktisk havde jeg regnet med, at det skulle gå så godt og er også overrasket over, at jeg blev nummer to i finalen,” siger rallykøreren fra Oens. ”Det havde jeg ikke regnet med, men det er kun godt, at jeg fik et så godt resultat. Og vandt klassen!”

På rallysprintbanen på vejene i Horsens’ sydlige industrikvarter var Jesper Bisted konstant blandt de hurtigste, men han skyede heller ingen midler, når det gjaldt om at komme rundt om hjørnerne.

”Jeg snitttede en dækchikane, og det kostede en kofanger ligesom sidste år,” siger han. ”Jeg troede, at jeg kunne tage et sekund mere, men så ramte jeg dækkene og tabte faktisk et sekund i stedet for, og det var lidt dumt. Jeg skulle bare være blevet på vejen i stedet for.”

Men trods nærkontakten med baneafgrænsningerne føler Jesper Bisted sig godt forberedt til næste udfordring – Peugeot Rally i Slagelse.

”Bilen skal have en ny kofanger, og så er vi klar igen,” siger han. ”Koblingen virker og det gør gearkassen også – de drillede begge to sidste gang – men de virkede perfekt til løbet, hvor vi også havde tid og overskud til at få justeret lidt på undervognen. Nu ser jeg frem til det næste DM-løb.”


02 juni 2014
Koblingsproblemer drillede Jesper Bisted
Jesper Bisted og Bisted Motorsport blev noteret for årets anden klassesejr, da teamet var til start i årets tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Ecoteck Rally Himmerland. Men det blev ikke noget nemt rally for køreren i den grønne og hvide Suzuki Swift Maxi 1600.
”Vi fik problemer med koblingen tidligt i løbet,” fortæller Jesper Bisted. ”Der sidder en pakdåse i gearhuset, og herfra kom der olie ud, og så snart olien blev varm, begyndte bilen at fedte i koblingen og når vi gav gas, kom vi ikke rigtigt afsted.”
”På prøve 4 mærkede jeg det to gange, på prøve 5 var der ikke noget, og så kom det igen på prøve 6. Og derefter var det der hele tiden. Vi troede faktisk ikke, at vi ville komme i mål. Vi kunne ikke nå at pille gearkassen af i en servicepause og reparere skaden, men det gik alligevel.”
Det blev til en 11. plads generelt, en tredjeplads i Tunet National-divisionen og så altså en sejr i klassen for biler op til 1,6 liter.
”Vi ligger etter i vores klasse og treer i divisionen i kampen om Danmarksmesterskabet, og det er sådan set godt nok, når det skal være lidt bøvlet,” siger Jesper Bisted.
Til Ecoteck Rally Himmerland var han denne gang sekunderet af Karsten Isaksen, og det blev et positivt møde.
”Jeg fik nok flyttet mine bremsepunkter 20-30 meter, og mine svinghastigheder er blevet højere. Karsten har prøvet meget, ved meget og han havde mange gode ideer, som jeg kunne bruge,” siger Jesper Bisted, der håber at kunne stille til start i Rygmarvsbrokforeningens rallysprint i Horsens pinselørdag. ”Men det kræver, at vi kan nå at få repareret bilen.”

Bisted Motorsport


28 maj 2014
Jesper Bisted går efter ny klassesejr
Det er med en klar målsætning, at Jesper Bisted og det øvrige Bisted Motorsport i den kommende weekend stiller til start ved årets tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Ecoteck Rally Himmerland.
”Vi skal vinde vores klasse – det er altid målsætningen, når vi starter til et løb,” siger rallykøreren fra Horsens. ”Nu må vi så se, om vi også kan gøre det, men chancen er der i hvert tilfælde.”
Én gang i år har Bisted Motorsport taget en sejr i den såkaldte klasse 7 for 1600 cm3-biler opbygget efter det såkaldte Tunet National-reglement. Det skete ved DM-premieren, men det resultat kunne ikke gentages ved den seneste DM-runde, hvor den hvide og grønne Suzuki Swift pludselig mistede et hjul.
”Men nu skulle bilen gerne være helt klar, så vi kan gennemføre, vinde og få gode point på kontoen,” siger Jesper Bisted.
”Det var en joint i det ene forhjulsophæng, som pludselig gik i stykker. Den er blevet skiftet, og vi har for en god ordens skyld også udskiftet den tilsvarende joint i modsatte side, så vi kan undgå en gentagelse.
Ved Ecoteck Rally Himmerland bliver det dog ikke Jesper Bisteds faste andenkører, Heidi Knudsen, som skal læse noterne op for ham.
”Heidi har længe haft en anden aftale for denne her weekend, så jeg har taget fat i Karsten Isaksen og lavet en aftale med ham om at være co-driver,” forklarer Jesper Bisted. ”Det er et samarbejde, som jeg glæder mig meget til, for jeg tror, at Karsten er god. Hans sad jo i den bil, som vandt det samme løb sidste år.

Bisted Motorsport


29 april 2014
Jesper Bisted uheldig i DM-rally
Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt med Vejen som base, blev en meget skuffende oplevelse for Jesper Bisted og Heidi Knudsen. Midtvejs mellem to hastighedsprøver måtte makkerparret fra Horsens og Egtved således opgive at fortsætte.
”På prøve 6 skar jeg lidt ind i et sving, fordi jeg kunne se, at hvis jeg ikke gjorde det, så var der så meget løs grus på vejen, at der var risiko for, at jeg ville ryge af vejen. Så ramte jeg en lillebitte jordvold, men det var ikke noget særligt,” forklarer Jesper Bisted.
”Vi gennemførte prøven og kom i mål. Vi kunne ikke mærke noget i bilen og kørte så nogle hundrede meter, hvor jeg inden næste prøve ville køre ind til siden for at checke bilen. Da jeg så bremsede, kom der en metallisk lyd. Vi bakkede lidt, og så kunne vi høre, at vi havde knækket noget i hjulophænget. Det var så heldigt, som det kunne være, selv om det naturligvis var trælst.”
Starten på Rally Læborg Autohandel havde heller ikke været den bedst mulige for mandskabet, der måtte gennemføre de to første hastighedsprøver med en motor, som ikke fungerede optimalt.
”På prøve 1 og 2 kørte vi med et tændingsmodul, som ikke duede, så motoren kun kørte på tre cylindre. På prøve 1 snakkede vi om, hvorvidt vi skulle trække os, men vi blev enige om at prøve at komme igennem og komme til service. Vi fik skiftet tændingsmodulet, og så kørte bilen igen,” fortæller Jesper Bisted ovenpå det skuffende løb.
”Det eneste positive ved dagen var, at vores værste konkurrent i klassen også udgik, ligesom en anden DM-konkurrent – Benny Pedersen – heller ikke gennemførte. Men det var selvfølgelig trælst for dem også.”
Bisted Motorsport

  1. april 2014
  2. april 2014

Håber på opbakning fra venner og bekendt Der tales altid om hjemmebanefordel, specielt indenfor rally. Og netop det emne er også blevet bragt op overfor Heidi Knudsen, Egtved, i forbindelse med det kommende Rally Læborg Autohandel.
”Der skal køres to hastighedsprøver syd for Egtved, hvor jeg bor, og det bliver rigtigt sjovt,” siger co-driveren fra Bisted Motorsport.
”Jeg ved ikke, om jeg kan tale om hjemmebane, men jeg håber da på, at der vil være mange venner og bekendte, som kommer, kikker på og ikke mindst hepper. Så det ikke kun er mig, som skal sørge for, at Jesper kører stærkt!”
DRC Danish Rally Champions

14 april 2014
Jesper Bisted og Heidi Knudsen klar til næste DM-rally
I den sidste weekend af april genoptager Bisted Motorsport kampen om pokaler og DM-point i rally. Det sker, når Jesper Bisted og Heidi Knudsen deltager i Rally Læborg Autohandel, som får base i Vejen, men som også kommer meget tæt på hjemegnen for en af teamets to hovedpersoner.
”Der skal køres to hastighedsprøver syd for Egtved, hvor jeg bor, og det bliver rigtigt sjovt,” siger Heidi Knudsen. ”Jeg ved ikke, om jeg kan tale om hjemmebane, men jeg håber da på, at der vil være mange venner og bekendte, som kommer, kikker på og ikke mindst hepper. Så det ikke kun er mig, som skal sørge for, at Jesper kører stærkt!”
Vejene ved Egtved er ikke et område, hvor Jesper Bisted selv har kørt rally før. Men det har han til gengæld på andre veje, som indgår i løbet.
”Bindeballe-prøven kørte vi sidste år til DM-rallyet i Vejle, og den prøve glæder vi os til, men derudover kender jeg ikke noget til prøverne. Men vi har hørt, at de skulle være gode,” siger Jesper Bisted.
Som forberedelse til det kommende DM-rally deltog Jesper Bisted og Heidi Knudsen forleden i BCA Mini Rally ved Vejle, hvor de fik lejlighed til at teste materiellet af.
”Det var godt, at vi valgte at starte i løbet, for vi fik checket og rettet noget, som vi så ikke behøver at bekymre os med ved DM-løbet,” siger Jesper Bisted. ”Bilen reagerede ikke helt, som jeg gerne ville have den til fra start, og vi var da også tæt på at køre af et par gange, men da vi havde fået foretaget nogle justeringer, fungerede den perfekt. Nu er vi klar til næste løb.”
Her skal Jesper Bisted og Heidi Knudsen forsvare deres aktuelle andenplads i kampen om DM for Tunet National, ligesom makkerparret i den hvide og grønne Suzuki Swift Maxi 1600 jagter en gentagelse af klassesejren fra ADAC Wikinger Rallye.
”Vi tror på, at vi vinder klassen, men vores værste konkurrent – Rasmus Sørensen – har fortalt os, at det gør vi ikke. Men det skal han ikke bestemme, for det gør vi altså,” slår Jesper Bisted fast.

Bisted Motorsport

30 marts 2014
Blandet sæsonstart for Bisted Motorsport
I weekenden tog Bisted Motorsport hul på sin 2014-sæson. Det var ved ADAC Wikinger Rallye, hvor Jesper Bisted sammen med sin co-driver Heidi Knudsen fra Egtved for første gang i denne sæson var i aktion.
”Vi vandt vores klasse med 12 sekunders forspring, og det havde vi bestemt ikke regnet med. Samtidig blev vi treer i Tunet National, så det er fint,” siger Jesper Bisted. ”Men rent faktisk var det en meget blandet sæsonpremiere.”
ADAC Wikinger Rallye blev afviklet over to dage med seks hastighedsprøver fredag aften og otte hastighedsprøver lørdag.
”På de første fire prøver om fredagen spillede det bare ikke,” forklarer køreren i den grønne og hvide Suzuki Swift. ”Jeg bremsede alt for tidligt og måtte give gas igen for at komme hen til svingene. På de sidste to prøver fredag aften fik vi fart på igen, for vi havde ændret på den måde, som Heidi skulle læse vores noter op på.”
”Lørdag stolede jeg ikke på mine noter på de fire første hastighedsprøver. Når vi kom til en top, og der så var 60 meter til et hurtigt højresving, så bremsede jeg på toppen, fordi jeg var bange for at ryge af vejen. Heidi og jeg tog en snak om det ved eftermiddagspausen, og på de sidste fire hastighedsprøver har det bare fungeret. Det var nogle rigtigt fine prøver, som jeg gerne vil køre igen.”
Jesper Bisted og Heidi Knudsen havde haft et minimum af forberedelse forud for det tyske rally, da deres Suzuki Swift først var blevet klar i ugen op til løbet. Blot en enkelt funktionstest var det blevet til, men bilen fungerede godt.
”Bilen har artet sig fint. Der var et lille problem med en vinduesvisker, der ikke kørte, men det er småting, der har været. Men de ting, der har været, har været min skyld,” siger Jesper Bisted ærligt.

Bisted Motorsport

24 marts 2014
Jesper Bisted er klar til ny rallysæson
Rallykøreren Jesper Bisted fra Oens starter sin 2014-sæson den 28. og 29. marts. Men det bliver ikke på dansk grund, at Bisted Motorsport første gang skal i aktion. Derimod i det nordlige Tyskland. Her finder første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally sted.

”Det bliver dejligt at komme i gang igen,” siger Jesper Bisted, som ikke har siddet i sin rallybil siden sidste års DM-finale, der udløste et DASU-mesterskab og en DM-sølvmedalje for ham og co-driveren Heidi Knudsen. ”Heidi og jeg er topmotiverede til en ny sæson, hvor vi igen vil kæmpe for at køre nogle topresultater hjem.”

Bisted Motorsport stiller til start i sæsonpræmieren – Wikinger Rallye – med den velkendte og velafprøvede Suzuki Swift Maxi 1600, teamet har anvendt i de senere år.

”Hen over vinteren har vi dog haft bilen totalt adskilt,” fortæller Jesper Bisted om teamets sæsonforberedelser. ”Vi pillede alt ud af karrosseriet, som blev sendt til maler, og så har vi ellers gennemgået hver eneste komponent for at sikre, at alt var i orden, eller om noget skulle udskiftes. En af de ting, som vi har udskiftet, er gearkassehuset. Desværre viste det nye sig ikke at være helt identisk med det gamle, så vi har måttet bruge en del tid på at modificere det.”

Den ekstra udfordring med gearkassen har dog betydet, at Bisted Motorsport ikke vil få mulighed for at deltage i egentlige testkørsler eller træninger inden det kommende Wikinger Rallye.

”Vi får dog mulighed for at foretage en funktionstest på et køreteknisk anlæg. Det er ikke det samme som at teste bilen på en rallyprøve, men det er bedre end ingenting,” siger Jesper Bisted, der har en klar ambition for sæsonpremieren. ”Heidi og jeg går efter at vinde vores klasse og så slutte i top 3 i Tunet National.”

Bisted Motorsport