Fik klassesejr og rallymesterskab i fødselsdagsgave
Få dage inden han fyldte 30 år, var Jesper Bisted til start i Tegee-Dan Rally ved Roskilde, og her lykkedes det rallykøreren fra Oens at sikre sig den perfekte fødselsgave. Sammen med co-driveren Heidi Knudsen vandt han nemlig en klassesejr og sikrede sig også et rallymesterskab.

”Det er et resultat, som jeg har det godt med. Det er altid rart at vinde,” siger Jesper Bisted, efter at han og Heidi Knudsen tog Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for klasse 7 – de tunede biler op til 1600 cm3.

Starten på det sjællandske rally forløb dog ikke helt perfekt for ham.

”Jeg satsede fra morgenstunden på tørvejrsdæk hele vejen rundt på bilen, for jeg havde regnet med, at det ville tørre op, men det gjorde det ikke. Det var en lidt træls start at få, men da vi efter den første servicepause fik andre dæk på, kom der styr på tingene,” fortæller Jesper Bisted.

”Derefter føltes det godt, for så fungerede det. Vi havde nogle udsætter på prøve 11, hvor gasspjældspotentiometeret slog ud, men det fik vi fikset til service, og så kunne bilen klare sig igen. Det var nogle fine prøver, og det var et løb, hvor tingene fungerede upåklageligt.”

Bisted Motorsport


  1. oktober 2012
    Jesper Bisted jagter ny klassesejr i rally

I den kommende weekend genoptager Jesper Bisted kampen om det danske rallymesterskab i Tunet National. Det sker i Tegee-Dan Rally ved Roskilde, og det bliver tredje gang, han stiller til start i et løb sammen med Heidi Knudsen. De to tidligere gange er det blevet til sejre.

”Vi skal vinde vores klasse, ligesom vi også gjorde ved det sidste løb i Ringkøbing,” slår Jesper Bisted fast. ”Udover at tage en ny klassesejr, så har vi en ambition om at slutte blandt de fire bedste hold i Tunet National. Der er mange med denne her gang, så det bliver hårdt, men hvis vi ikke laver nogen fejl eller får problemer, så tror jeg, at vi kan leve op til vores forventninger.”

Siden sidste DM-afdeling har den rød-hvide Suzuki Swift Maxi 1600 været gennemgået for at finde de fejl, som dengang plagede Jesper Bisted og Heidi Knudsen i det vestjyske.

”Vi er sikre på, at det var nogle løse forbindelser, som gav os problemer,” siger Jesper Bisted. ”Vi har ændret alle de stik i ledningsnettet, som har drillet os, og samtidig har vi også udskiftet kron- og spidshjulet i gearkassen, som var blevet slidt. Vi håber meget på, at fejlene er løst, for nu skulle det gerne virke.”

Mens bilen er blevet gennemgået minutiøst siden seneste DM-afdeling, så er det endnu ikke blevet tid til at køre de hastighedsprøver igennem, som møder dem ved Tegee-Dan Rally.

”Det bliver først dagen før løbet, at vi kører dem igennem,” siger Jesper Bisted, der denne gang står overfor et løb, som byder på 15 hastighedsprøver.

”Jeg synes kun, at det er dejligt, at der er flere prøver end normalt. Konkurrencen skulle gerne blive bedre, for det er nemmere at indhente noget, hvis man er bagefter.”

Tegee-Dan Rally bliver i øvrigt det sidste løb, Jesper Bisted kører, inden han fylder rundt. Få dage efter løbet bliver han nemlig 30 år.

Bisted Motorsport


  1. septrmber 2012

Pokal til Jesper Bisted trods rally med besværligheder

Jesper Bisted og Heidi Knudsen fik en pokal med hjem, da de i starten af september deltog i Peugeot Rally – fjerde afdeling af det danske mesterskab i rally. Pokalen fik mandskabet for at vinde klassen op til 1600 cm3 i Tunet National, men det var faktisk lige ved, at de slet ikke var kommet i mål. Løbet var nemlig fyldt med problemer for holdet.

”Problemerne begyndte allerede fredag aften til rallyshowet, hvor vi havde et problem med en krumtap-føler, men da vi havde skiftet den, kørte bilen upåklageligt,” fortæller Jesper Bisted.

Der var heller ingen problemer at spore under den første del af løbet. Støt og roligt lagde Jesper Bisted og Heidi Knudsen prøve for prøve afstand til deres konkurrenter, så de ved midtvejspausen havde et forspring på godt to minutter til nummer to i klassen. Men så opstod vanskelighederne.

”På vej ud til prøve 8 begyndte bilen at køre mærkeligt og kunne ikke trække. Det var gasspjældsføleren, som var gået i stykker, og næsten samtidigt begyndte den at ryge, fordi der var gået hul i oliefilteret, så der blev skudt olie over på manifolden,” forklarer Jesper Bisted. ”Prøve 8 kørte vi bare igennem stille og roligt med katastrofeblik, og det tabte vi 50 sekunder på.”

Fejlene blev rettet, men trængslerne var ikke helt overstået for holdet i den røde, hvide og sorte Suzuki Swift Sport. På den tiende hastighedsprøve sprang en kilerem, men holdet kom i mål.

”Undervejs i løbet tog vi også en chikane på den store rundbane. Det var min egen skyld, men alle de der små ting er bare irriterende,” siger Jesper Bisted. ”Der kan snart ikke komme flere af den slags problemer, men heldigvis virker det ikke til, at motoren har taget skade.”

Bisted Motorsport


30 august 2012

Jesper Bisted kører efter ny klassesejr i DM-rally
I starten af september genoptager Jesper Bisted kampen om Danmarksmesterskabet i rally i den såkaldte Tunet National-gruppe. Det sker ved Peugeot Rally, som køres den 1. september med Ringkøbing som base, og rallykøreren fra Oens er sammen med sin nye co-driver Heidi Knudsen topmotiveret.

”Vi føler os i den grad klar. Vi kører efter en klassesejr ligesom vi fik i vores første løb sammen i Fårvang,” siger Jesper Bisted.

Forud for starten i det vestjyske rally er den røde og sorte Suzuki Swift Maxi 1600 blevet gennemgået efter alle kunstens regler.

”Vores tekniske chef Jørgen Nielsen monterer en ny undervogn på bilen, og så skulle den gerne gå hurtigere,” forklarer Jesper Bisted. ”Heidi og jeg føler os helt klar til løbet – specielt efter vores klassesejr i Fårvang – og vi går da naturligvis efter at gentage succesen.”

Klassesejren i Fårvang blev erobret i et rallysprint, hvor der tre gange blev kørt tre omgange på den samme hastighedsprøve. Så det bliver anderledes, når de skal køre deres første DM-rally sammen.

”De første par hastighedsprøver skal vi nok bruge på at komme helt ind på hinden, men jeg tror helt klart, at det nok skal fungere,” siger Jesper Bisted.

”Fjerdepladsen i Tunet National skulle gerne være inden for rækkevidde rent resultatmæssigt, for Benny Pedersen, Kenneth Madsen og Kim Madsen kører stærkt i de større biler. Vi kunne følge Benny i Fårvang, og så må vi gøre et forsøg på at gøre det i Ringkøbing. Realistisk er det nok en fjerdeplads, som er muligt i DM-gruppen, men vi vil gøre vores til at komme længere frem. Udover at vinde vores klasse.”

Bisted Motorsport


15 august 2012

Klassesejr til Jesper Bisted i rallysprintet i Fårvang
Jesper Bisted har til efterårssæsonen i rally indledt et samarbejde med Heidi Knudsen, der fremadrettet skal være hans nye co-driver. Første gang duoen skulle samarbejde i en rallybil, var ved forgangne weekends rallysprint i Fårvang, og det blev en succesfuld debut.

”Løbet endte med en klassesejr og så en syvendeplads generelt, så det har været et rigtig godt løb med et resultat, som jeg er rigtig godt tilfreds med. Det var ikke det, jeg havde regnet med, men som Heidi siger, så kommer man for at vinde,” siger Jesper Bisted.

Rallysprintet i Fårvang tæller ikke med i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, så det var med en noget anden dagsorden, Jesper Bisted og Heidi Knudsen stillede til start. Det var for at lære hinanden at kende inde i en rallybil, så de er klar, når kampen om DM-pointene atter går i gang sidst på måneden.

”Det skulle bare være et testløb, men Anders Lysen fra Suzuki-teamet drillede mig ved teknisk kontrol, og så tænkte jeg, at vi bare skulle tage ham. Og det gjorde vi så,” siger Jesper Bisted.
Samarbejdet med Heidi Knudsen fungerede, og i alle tre indledende heats sluttede duoen med bedste tid i deres klasse, ligesom de i finalen havde halvandet sekunds forspring til nærmeste rival fra deres klasse i finalen.

”Det er fantastisk,” jublede Heidi Knudsen efter løbet

Bisted Motorsport


07 august 2012

Jesper Bisted til Fårvang med ny co-driver

På fredag deltager Jesper Bisted i det traditionsrige rallysprint i Fårvang, og det bliver første gang, at han skal starte i løbet med sin nye Suzuki Swift Maxi 1600. For rallykøreren fra Oens er målsætningen med deltagelsen dog ikke en topplacering.

”Jeg benytter løbet til at køre samarbejdet med min nye co-driver ind,” siger han. ”Egentlig var det planen, at jeg skulle have kørt med Finn Thomsen, men han skal arbejde i udlandet i hele efteråret, så det bliver i stedet Heidi Knudsen.”

”Det var Ib Kraghs co-driver Mie, der kom op med Heidis navn, da jeg spurgte hende til et forslag til en god co-driver. Jeg kendte godt Heidi i forvejen som en rar og dygtig person, og da jeg spurgte hende, var hun frisk på det. Planen er så, at vi fortsætter samarbejdet. Ikke bare resten af året, men også ind i 2013, så det bliver permanent.”

Tvilum Rallyshow finder sted fredag den 10. august om aftnen i Fårvangs industrikvarter. Det første heat starter klokken 17.00, og efter yderligere to heats finder man frem til de 20 mandskaber, som skal deltage i finaleheatet.

”Det er et fint arrangement, der er godt besøgt, men vi har ikke nogen ambitioner om at skulle køre om sejren overhovedet.,” siger Jesper Bisted. ”Jeg bruger løbet til at få samarbejdet med Heidi på plads, og her er det godt, at selve hastighedsprøven er kendt af os begge.”

Bisted Motorsport


02 juli 2012

Klassesejr til Jesper Bisted

Jesper Bisted havde inden den seneste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally ændret radikalt på sit set-up. Dels havde han fået en ny co-driver i bilen i form af Finn Thomsen, dels var han skiftet til DK Motorsport.

”Jeg er meget tilfreds med mit nye team. Også det, at vi kom i mål, og at der ikke var nogen problemer eller ridser overhovedet. Det var dejligt,” siger rallykøreren fra Oens. Sammen med Finn Thomsen lykkedes det ham nemlig at sikre sig dels en klassesejr, dels 13 point til kampen om Danmarksmesterskabet i Tunet National.

”Om formiddagen tog vi det stille og roligt, hvor Finn og jeg lige skulle komme ind på hinanden,” siger Jesper Bisted. ”Vi havde fået justeret undervognen om til dette her løb, så efter middag gav vi den noget gas, og det gik rigtig godt på eftermiddagens hastighedsprøver.”

Jesper Bisted fik desværre ikke nogen point med sig hjem i JUAL Rally, der blev kørt på hjemmebane mellem Horsens og Juelsminde i midten af maj, så derfor indtager han og Finn Thomsen blot en delt femteplads i DM-tabellen. Men teamet håber at komme længere frem i klassementet efter sommerferien.

”Vores tekniske chef, Jørgen Nielsen, havde justeret på undervognen og støddæmperne, men det var ikke alverden, han nåede at få lavet,” siger Jesper Bisted. ”Her i sommerpausen skal bilen skilles ad, og så skal der laves undervogn på den, for det er begrænset, hvad vi har kunnet nå at lave om på.”

Bisted Motorsport


27 juni 2012

Jesper Bisted starter i nye omgivelser

Når den tredje afdeling af Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally – løber af stabelen i og omkring Sorø den 29. og 30. juni, kommer det til at ske i nye omgivelser for Jesper Bisted. Dels starter rallykøreren fra Oens for et nyt team, dels får han en ny co-driver.

”Jeg skifter til DK Motorsport, som i forvejen er engageret i dansk rallysport med Ib Kragh,” forklarer Jesper Bisted. ”Jeg glæder mig meget til at blive en del af DK Motorsport, men jeg vil gerne understrege, at jeg også har været glad for at være en del af Suzuki Motorsport.”

”Imidlertid opstod der muligheden for at sikre mig en stor personlig sponsor, men da denne sponsor var konkurrent til en af Suzuki-teamets sponsorer, var jeg nødt til at vælge side.”

Teamskiftet upåagtet fortsætter Jesper Bisted fortsætter med den Suzuki Swift Maxi 1600, som han har startet sæsonen med. Men den bliver optimeret.

”Den gamle Danmarksmester Jørgen Nielsen er i gang med at gennemgå bilen og checke, at alt er optimalt, og det glæder jeg mig til. Når han har kikket den igennem, så skulle bilen gerne være optimal,” siger Jesper Bisted.

Men selv om teamet er ny, så får Jesper Bisted dog en ny andenkører ved det kommende DM-løb. Det er Finn Thomsen.

”Min normale co-driver, Arne Pagh, er desværre forhindret, så jeg har indgået en aftale med Finn,” forklarer Jesper Bisted.

”Jeg havde Finn med som co-driver til et minirally på Fyn, hvor vi kørte åbnervogn, og her fungerede vores samarbejde perfekt. Finn er en mand, som brænder for rallysporten, og jeg er overbevist om, at han kan give mig nogle ting. Og det er jeg helt overbevist om, at det kan ske.”

Bisted Motorsport


29 maj 2012

Jesper Bisted tog andenplads i Pinse Rallysprint

Det var bogstaveligt talt hjemmebane, Jesper Bisted stillede til start på, da han i pinsen deltog i CASA Pinse Rallysprint. Fra hjemmet i Oens til rallysprintbanen i Horsens’ sydlige industrikvarter var der kun ganske få hundrede meter.

”Jeg synes, at det var en rigtig fin hastighedsprøve, og det hele fungerede godt, specielt når man tænker på, at det var første gang, at der blev arrangeret løb der,” siger Jesper Bisted.

”Det gode ved prøven var, at den svingede så meget, som den gjorde. Der var mange udfordringer i forhold til, at det var et rallysprint, og det var nok det gode ved det. Der var også nogle lidt lange, langsider, men i det store og hele var det fint.”

Jesper Bisted startede denne gang sammen med Stig Simonsen, hvor de i klassen for 1.600 cm3-biler var oppe mod flere andre stærke kørere. Blandt andet sjællandske Michael Ted McBride, som vandt klassen.

”Jeg havde håbet på at vinde, men han kørte stærkt og sådan gik det bare ikke,” siger Jesper Bisted, der under et af heatene var så uheldig at miste fronten på sin Suzuki Swift Maxi 1600.

”Jeg ramte bare en dækchikane, da jeg kom lidt for hurtigt ind i et sving, og så skar jeg ind over den. Jeg kunne godt mærke, at jeg ramte den, men det var først bagefter, at jeg fandt ud af, at jeg havde tabt hele snuden.”

Trods uheldet blev det til en andenplads – og en check på 5.000 kroner. Men den valgte Jesper Bisted ikke at beholde.

”Formålet med løbet var at samle penge ind til Rygmarvsbrokforeningen, så jeg valgte at donere min præmie til dem, for jeg vidste, at de ville blive glade for dem,” slutter Jesper Bisted.

Bisted Motorsport


6 maj 2012

Jesper Bisted kører rally på hjemmebane

Efter bl.a. to starter i Tyskland er Jesper Bisted nu endelig klar til at køre rally på hjemmebane. Det kommer til at ske i dagene efter Kristi Himmelfartsdag, hvor årets JUAL Rally køres i området mellem Horsens og Juelsminde.

”Det bliver godt at komme på hjemmebane og jeg føler, at vi er rigtig klar efter vores løb i Tyskland,” siger rallykøreren fra Oens. ”Her gik det godt i anden del af løbet, og vi blev nummer 18 generelt ud af 130 biler. Jeg havde regnet med en top 10-placering, men det skulle det ikke blive til.”

Det kommende DM-rally har base i Juelsminde, hvor der fredag aften er rallyshow, og hvor der to gange lørdag køres hastighedsprøve i byens gader. Men det er løbets allerførste hastighedsprøve, som Jesper Bisted glæder sig mest til.

”Det er der, man skal gøre en forskel, hvis man skal gøre noget. Det er den længste, og så er det nok også løbets hurtigste, så det er der, man skal køre stærkt,” siger chaufføren i den hurtige Suzuki Swift. ”Det passer mig fint, men kun fordi jeg er på hjemmebane, for ellers ville jeg normalt godt have startet med en mindre prøve, så man lige kunne komme i gang. 20 kilometer fra start er noget af en udfordring.”

Der er også en anden hastighedsprøve, som Jesper Bisted ser frem til at køre. Det er den, som ligger tættest på hans bopæl.

”Bjerre-prøven bliver også en afgørende prøve. Ja, det er de alle sammen, men det er disse prøver, der ligesom skiller sig ud,” siger Jesper Bisted, der atter kører med Arne Pagh som kortlæser.

”Jeg skulle gerne vinde min klasse op til 1600 cm3, og så skal den gerne hedde top 3 i Tunet National. Så må vi se, hvad det rækker til i generalklassementet.”

Bisted Motorsport


03 maj 2012

Jesper Bisted klar til ny tysk udfordring

Jesper Bisted er en af de mest aktive kørere i dansk rallysport for tiden. Efter sin premiere som Suzuki-kører ved ADAC Wikinger Rallye i slutningen af marts har rallykøreren fra Oens været forkører ved de to første afdelinger af den danske løbsserie i minirallyer. Først på Fyn og senest i Billund.

Men i Store Bededagsferien skal han atter i aktion i et løb, hvor han og makkeren Arne Pagh selv skal kæmpe om placeringer og pokaler.

”Vi stiller til start i det tyske løb Sulinger Land Rally,” fortæller Jesper Bisted. ”Det er tredje gang, at jeg deltager. Sidste gang var for to år siden, hvor jeg kørte sammen med Arne i i den Citroën C2, jeg havde dengang.”

Hovedfokus for Jesper Bisted i år er naturligvis det danske mesterskab i rally, hvor han og Arne Pagh aktuelt ligger på en sjetteplads, men alligevel har der været noget i det tyske løb, som han har følt sig tiltrukket af.

”Det er et rigtigt godt løb. Der er ikke så langt derned og så er der mange kilometer i løbet,” forklarer Jesper Bisted.

”Prøverne er rigtigt fine. De minder meget om dem herhjemme, og så er der en god stemning over det hele. Arrangørerne stiller en notebil til rådighed, vi skal bare komme, og så kan man ikke lade være med at gøre det. Det passer godt som forberedelse til næste afdeling af DM i rally i Juelsminde.”

For Jesper Bisted og Arne Pagh venter der 160 km hastighedsprøver forude.

”Jeg håber på, at vi kan få en top 10. Da vi blev nummer 14 i C2’eren for to år siden, så skulle vi gerne kunne komme højere op,” vurderer Jesper Bisted. ”Ellers gælder det bare om at få nogle flere kilometer, så vi er klar til DM2 på hjemmebane.”

Bisted Motorsport


26 marts 2012

Jesper Bisted kom i mål i DM-premieren
Der var DM-premiere i rally og bil-premiere for Jesper Bisted, da den danske rallysæson blev skudt i gang ved ADAC Wikinger Rallye i årets første forårsweekend. I ADAC Wikinger Rallye skulle rallykøreren fra Oens og hans makker Arne Pagh fra Strib for første gang i kamp med deres nye Suzuki Swift Maxi 1600.

”Udover to tekniske problemer undervejs kørte bilen bare, og jeg blev endnu engang overbevist om, at det er en ægte køremaskine, jeg har fået fingrene i,” siger Jesper Bisted efter sæsondebuten.

Resultaterne kunne dog godt have været bedre. En tredjeplads i klassen og en sjetteplads blandt alle deltagerne i Tunet National blev det til, men der var også en naturlig forklaring på det resultat.

”Vi smed en kilerem fredag aften mellem prøve 3 og 4, og så valgte vi at stoppe der og køre efter Super Rally-reglen for ikke at ødelægge mere,” fortæller Jesper Bisted. Super Rally-reglen gør det muligt at fortsætte rallyet på andendagen, men med et tidstillæg. ”Med Super Rally-reglen fik vi fem minutter i tidstillæg, og havde vi ikke fået dem, havde vi fået en andenplads i klassen, men vi fik nogle DM-point, og det er det, det handlede om.”

”Ellers synes jeg, at det gik rigtig, rigtig godt. På prøve 5 og 6 gik det godt, men på prøve 7 satte bilen ud, og vi måtte skubbe den ud, men efter at have pillet ved nogle stik, fik vi bilen til at køre igen. Det viste sig siden, at det var et tændrør, der var gået. Da det var skiftet, kørte den igen.”

ADAC Wikinger Rallye var det første løb for Jesper Bisted i Suzuki Motorsport, hvor han var en af i alt fire kørere, som stillede op for teamet.

”Jeg er positiv overrasket over teamet. Der er mange mennesker involveret, men det hele fungerer rigtigt godt,” siger Jesper Bisted, der ved sæsonpremieren også genoptog samarbejdet med sin gamle co-driver Arne Pagh. ” ”Arne skulle bare lige i gang igen, men så kørte det.”

Jesper Bisted har endnu ikke sat dato på sin næste rallystart, men de kommende uger kommer alligevel til at stå på rally, da motoren nu skal pilles ud af Suzuki Swift-raceren og checkes.

Bisted Motorsport


20 marts 2012
Jesper Bisted klar til sæsonstart med ny bil
Jesper Bisted er med i feltet, når den danske rallyelite mødes den 23.-24. marts i Sydslesvig for at køre årets Wikinger Rallye, der er første afdeling af det danske mesterskab i rally. Rallykøreren fra Oens sidder i år bag rattet af en ny bil, en Suzuki Swift Maxi 1600, som han for nylig havde lejlighed til at teste på Fyn.

”Mit indtryk er, at bilen er meget pålidelig. Det er mig, der styrer bilen. Den følger med, når man drejer på rattet,” siger Jesper Bisted, der dog har lidt at skulle vænne sig til.

”Det er at lære at skifte gear. Den kan gøre det noget hurtigere end det, jeg er vant til, og så kan den tage mange sving et gear højere end det, jeg har været vant til. Der er bundtræk på hele tiden, så det er noget, jeg skal lære.”

Jesper Bisted var særdeles aktiv ved rallytesten tidligere på måneden. Han nåede således hele 16 gennemkørsler med bilen.

”Vi skulle prøve den af, og så gjaldt det om køre så meget som muligt. Vi kunne se det til sidst på tiderne, at det var gavnligt. Vi fik prøvet nogle ting af på undervognen, og jeg testede også bremsepunkter. Jeg endte da også med at ryge ud på en mark, men det var også det, vi skulle bruge testen til. Men der blev ikke ødelagt noget på bilen,” siger Jesper Bisted, der i år genoptager samarbejdet med sin gamle co-driver Arne Pagh fra Strib.

”Det var rart at få Arne med igen. Samarbejdet med ham fungerede fra første gennemkørsel,” siger Jesper Bisted. ”Vores plan er at gå efter en top 15-placering blandt de danske kørere i Wikinger Rallye. Vi vil tage prøve for prøve, for der er meget at lære i den bil, og så må vi se, hvad det rækker til.”

Bisted Motorsport